Een golf doet iets met mij
Water omhult mij zacht
Het is als een vloeiend gordijn
Ik lig daar in mijzelf
Even weg van de grond
Even raak ik alles kwijt
Het is wel fijn en verzorgend ook
Doch helpen zal het niet
Het zal mijn omhulsel begroeien
Het zal eerst om mij vragen
En mettertijd mij opeisen
Nochtans is het aangenaam
Ik vraag het water niets
Het zal zijn werk doen
En anders vergeet mij maar
Ik blijf wel hier in mijzelf
Sla mij maar over, geniet!
23/02/2006