De dans naar het licht,
Pijn om iemand te zien lijden,
iemand die je nauw aan het hart ligt.
Een vertrokken en verdronken gezicht.
Hij verstopt de pijn ookal is het voor niemand nog een geheim.
De ziekte knaagt stilletjes verder,
stukje per stukje.
Wie zal het leven begrijpen?
Vluchten, vluchten!
Geen uitweg meer.
Spurten, spurten!
Keer op keer.
Moe om te strijden.
Hij balde zijn handen tot vuisten.
Je kon hem horen vechten tot buiten.
De witte vlag ging omhoog,
nu zingen alle engelen in koor.
Het is niet moeilijk om te gaan,
wel om diegene die verder bestaan.
Ze willen hem niet loslaten,
er valt nog zoveel te bepraten.
Hij is al onderweg.
Niemand die het ziet,
Dat mooie hemelse licht.
Nikky