Vandaag, dus heden,
is mijn tante overleden.
Mijn tante Dien.
U hebt haar wel gekend, misschien.
Ze heeft haar leven lang
voor iedereen en allerlei gebeden.
Ze deed goed werk en
leefde keurig bovendien.
Maar nu hoort tante Dien dan tot
't verleden.
U kunt haar donderdag
nog éénmaal komen zien.
Ze wordt daarna naar Westervoort gereden:
crematie plechtigheid om kwart voor tien.
Gedenk de ziel van tante Dien
in uw gebeden.
Ze was wel van het laatste oliesel voorzien,
maar bid toch voor de zekerheid
(is dat geen goede reden?)
en voor haar zieleheil een keer of tien.