** Dit gedicht heb ik geschreven voor een schoolproject over echtscheiding, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat de papa slecht moet overkomen, de mama kan ook fouten hebben..**
TE KOOP
Een papa met gebreken
Te koop een papa met gebreken
Bel men moeder op als je deze advertentie hebt bekeken
Mijn moeder zeurt altijd over papa:
“ Hij doet niets in het huis”
“Hij komt veels te laat thuis”
Dit zijn van die gebreken
Heb je zo goed bekeken
Neem nu dan maar pen en papier
En schrijf het nummer op voor het plezier
Maar denk je toch…
Deze man is iets voor mij
Zet dan al de cijfertjes op een rij
En bel men moeder, dan is ze blij