Bruine robijnen
flonkend
aan een safari-zonsondergang
en ik zuchtte
Geheime glimlachjes
zoals ’Wij weten wel beter’
en ik wist het beter
Het was niet echt.
Baobabvingers
op mijn berkenlijnen
Dit kan niet, toch?
Lieflijk gefluister
Alleen robijnen zichtbaar
Is dit een droom?
Mokkanerven
tegen vanillerimpels
ik droomde
(dat moest wel)
Afscheid
Niet loslaten
’Zie je gauw!’
en
’Kom gauw langs!’
Plots leek gauw zo ver.
Herinneringen
aan die “droom”
was het echt?
Zucht.