** Dit gedicht is geschreven voor een schoolproject over echtscheiding**
Mama heeft iemand anders..
Papa woont niet meer bij ons
Hun liefde was over
…
Na een paar maanden
Kwam er iemand bij ons thuis
Een man..
Ik vroeg mij af..
Wat doet die hier?
…
Er ging een tijdje over
Die man kwam nog altijd
Maar nu kwam hij niet meer overdag
Maar ook s’avonds
Voor ik moest gaan slapen
En dan..
Zat hij s’morgens aan het ontbijt
Ik vond het raar
…
Ik vroeg na een tijd
Mama wat doet die man
Hier aan onze tafel
Ik ken hem niet
Wie is hij dan..
…
“mijn nieuwe vriend,
En een nieuwe papa voor je”
…
“Ik moet geen nieuwe papa,
Ik heb er een
Besef je dat dan niet.. “