Het leven…
Ik vergelijk het met een kaartenhuisje..
Vroeger was het een mooi kaartenhuisje
Het had heel veel mooie kleuren..
Er kwamen doorheen de jaren verdiepingen bij
Het werd groter..en..groter…
Maar plots..
Merkte ik iets vreemd
Het kaartenhuisje groeide niet meer
Langzaam..
Begon het kaartenhuisje in te storten
Er gebeurde altijd iets in het leven
Bij elke gebeurtenis
Verdween er een kaartje
Eerst eentje
..
Dan nog een..
…
Dan nog een
Opeens was er een hele verdieping weg
Het veranderde ook van kleur
Mooie, heldere kleuren werden dokter getint..
Het kaartenhuisje was uit evenwicht aan het geraken
Maar.. het storten niet in..
…
Er kwamen opnieuw kaartjes bij
Dan eens een..
Een maand later nog een
Het kaartenhuisje is er nu nog steeds
Het verlies weer een beetje kleur
En soms komt er ook een beetje kleur bij
Er geraken weer kaartjes weg..
Soms een
Soms een hele verdieping..
Maar..
Hoelang kan hij nog blijven staan
Gaat er ooit een speciaal kaartje weg
En dan…
Geraakt het huisje terug in evenwicht
Of..
Stort het in..