Liefste mama,
Ik dank je omdat je mij het leven schonk,
ook al is het niet altijd even mooi.
Bedankt dat je me de wereld toonde.
Ik dank je voor alle mooie woorden,
die je me hebt geleerd.
Bedankt voor je schouder waarop ik kan uithuilen,
en voor je troostende woorden,
alle keren wanneer ik huilde.
Het heeft vaak mijn pijn verzacht.
Van harte bedankt dat jij er bent voor mij,
want wat zou ik zonder jou doen?