WERKGELEGENHEID
Eentonig luid geratel op gerecycleerd papier;
de telling klopt in rood of zwart gedrukte inkt.
De koel- en luchtverversingstoestand helpt geen zier
aan 't zweterig gedoe dat tussen boeken diep verdrinkt.
Het scherpe potlood van de Neanderthalerschoonheid
tekent strepen van frustratie op de kille dienstrichtlijn.
Haar polshorloge wordt het meest bekeken in de tijd,
die vliegt het snelst als de lokalen verlaten zijn
en af en toe wordt menigeen en om de haverklap
verschikt door luid gebulder van de megafoon.
Zonder video of camera doe je hier geen stap
want onze vader luistert wel eens mee aan de telefoon!