Langzaam
Heel langzaam
Begint het te dagen
Ik wil niet klagen
Maar toch
Is dit alles?
Mag ik meer
Aan het leven vragen?
Of is het alleen maar
Dragen?
Het lijkt of heeft het leven
Slechts één kleur
Grauw en grijs
Of is dat soms de sleur?
Ik wil een spectrum aan kleuren
Die mijn leven opfleuren
Ik bedoel geen materialistisch gewin
Dat gaat er bij mij niet in
Zoveel mensen, zoveel kleuren
Onze levensverhalen ,samen delen
Elkaar opbeuren
Elkaars leven opfleuren
Een bonte verzameling
Levenskleuren
Verstrengeld door elkaar
Alle levensverhalen
Met elkaar kunnen delen
Niks is stom of raar
Wat een kleurrijke wereld zou dat zijn
Ach was het maar waar
Geen utopie zonder verdriet of pijn
Maar dat samen te dragen
Dat lijkt mij toch fijn…