Vriendschap
Een betoon van vriendelijke genegenheid
is een daad waardoor men zich als vriend toont.
wanneer ware menselijkheid
in je binnenste woont.
Vriendschap wordt niet verwoordt
echte vriendschap komt vanuit je hart
is een gevoel dat in elk wezen hoort
dat in voor en tegenspoed volhard.
Vriendschap is `t vertrouwen in de ander
daar aan bouw je met elkander
hier in voeldt men wederzijds aan
dat men onbeperkt wil samengaan.
Bezie de vriendschap van een hond
die in de mens zijn makker vond.
Woordloos voelen zij elkander aan
om voor elkander door het vuur te gaan.
Moge vriendschap ooit een virus zijn
dat overslaat op groot en klein
die haat en nijd verdrijft
en in de mens beklijfd.
DdJ.