Ogen lachen,ogen stralen
zonder woorden vertellend verhalen
Ogen haten,ogen veinzen
die je angstig terug doen deinzen
Ogen die van verbazing wijd open gaan
alsof ze heel even stil blijven staan
Ogen die niets zien van het werelds gebeuren
zich daarvoor sluiten,niet willen treuren
Ogen die schitteren twinkelend blij
gaan als zonnestralen aan je voorbij
Kinder ogies argeloos,onschuldig
glanzende sterretjes wisselend veelvuldig
Ogen dwarrelen
ogen zoeken
Oaar geluk dat ligt
in de kleinste hoeken
Oneindig veel waard
in een mensenleven
Zijn de ogen die je
onvoorwaardelijk liefde geven
gerard