Met spijkers in handen en voeten
hing u in het blikveld van priemende ogen vol venijn
en uit liefde voor juist die ondankbare mensen
doorstond u de meest ondraaglijke pijn
Het bloed moet gestroomd hebben Jezus,
langs het kruis naar benee
terwijl men lachtte en U bespotte
en ook ik doe daaraan mee
Want elke keer als ik U teleurstel
door ondoordachte daden, groot of klein
weet ik dat het voor U net zulke spijkers
als die van Golgotha kunnen zijn
Spijkers die Uw hart verwonden
die u kwetsen terwijl ik beter weet
omdat ik niet leef zoals u bedoeld hebt
of omdat ik mijn medemensen vergeet
Maar U ziet altijd liefdevol neer, op mij zondaar
en soms voel ik uw armen en hoor ik zacht
‘ik vergeef je al je zonden’,
‘want ik heb het hier, ook voor jou, volbracht’