Toen ik gisteren naar buiten keek,
had het een paar graden gevroren,
en midden voor mijn keukenraam
was een heel kunstwerk geboren.
Een prachtig web, was door de vorst
vol met kleine parels geregen
een kunstwerk dat een kleine spin
in z,n eentje klaar had gekregen.
Door die rijp, was goed te zien
hoe de draden waren geweven
het was een meesterstuk om te zien
door die spin, aan mij gegeven.
Het was of hij daarmee zeggen wou,
“ik heb mijn best gedaan
dus laat mij nu deze week,
ook mijn gang eens gaan.”
De ramen zijn aan een zeembeurt toe
ze zijn niet helder meer
maar ach het is toch winter,
laat maar zitten deze keer.