Een verloren verhaal,
Een gescheurde bladzijde uit mijn boek
Een abrupte wending en alles ging verloren
Het raam stond open en mijn boek lag op tafel
Op tafel, open bij de dag van gister
Een abrupte windvlaag en het boek sloeg dicht
Een plotslinge wending en alles ging verloren
Het verhaal werd gesloten, het was over en uit
Niets had het achtergelaten
Slechts een gescheurd hoofdstuk uit het boek
De wind ging liggen en langzaam doofde het licht
Ik kwam binnen en ik vond het boek op tafel
Teneergeslagen keek ik het dichte boek in de ogen
Het licht en de warmte vervaagden zintuiglijk
Het verhaal was verloren gegaan,
De bladzijde gescheurd uit mijn boek
Een abrupte wending en alles ging verloren