he mijn lieve meid,
ik wil jou nooit of te nooit meer kwijt.
ik zou net zoals jou willen zijn,
zo vogelvrij, dapper, klein en fijn.
kon ik maar vliegen net zoals jij,
dan waren we allebei dood gelukkig en blij.
dan trokken we samen de weide wegeld in,
en deden we gewoon ons eigen zin.
samen vliegen van hier naar daar,
och mijn meisje dan kregen we immers alles klaar.
we vlogen gewoon overal naar toe,
en worden nooit of te nooit moe.
ik zou net zoals jou willen zijn,
zo vogelvrij, dapper, klein en fijn.
nu gaan we allebei slapen,
wie weet staat er morgen een heel ander leven voor ons om te rapen