Wanneer ik ‘s ochtends in de spiegel kijk
Dan zie ik
mezelf
zonder jou
Mezelf, dat wel
Trots en zeker van mijn wezen
En toch die gapende pijn
Van het gemis
Die pijn die gaat niet weg
Blijft
En blijft
Eenmaal weg is alles kwijt
En jij
Als je in de spiegel kijkt
Wat zie je dan
Jezelf, met alles wat je bent en hebt
Of ook, een half persoon
Of minder nog
De onmacht over het ongewisse van je spiegelbeeld
Laat mijn tranen stromen
Met recht
Misschien ook niet
Wanneer ik ’s avonds in de spiegel kijk
Nog steeds
Mezelf
Zonder jou