In de stilte van het licht van de zon verborgen
sluimerend,stilletjes bloemen bestuivend
het lentebladgroen groeit ontluikend
een witte zwaan
puur sereen zuiver
zwemt al meer dan een week
hier voorbij het raam
telkens weer bijzonder
want het is er maar een
normaliter zijn ze met meer
of met z'n twee
aan de overkant tussen het riet
zit de meerkoet
die zijn nestje uitbroed
ook de waterhoentjes
blijven niet achter
met nestjes bouwen
en blijven zwemmend
met riet stengels en takjes
in hun bekjes sjouwen
de koolmezen slapen
een tijdje alweer in hun mezenpot
krokussen sneeuwklokjes in bloei
hier in de tuin
en om me heen
de lente er al
een en al bedrijvigheid en gesnater
als ik kijk hier over het water
groeit er een stukje puur natuur
ontluikend en komt en is er
het voorjaar steeds
dichter nader
SunflowerRia
21-3-2006