De envelop
Een kleine woning
Midden in het bos
Een huis vol kinderen
En jagen op een vos
Een voetbal voor het huis
Schoenen in de kast
Een vader die geld verdient
Een moeder die wast
Een groot haardvuur
Boeken op de grond
De jassen op de kapstok
En op het kleed, de hond
Elke vroege ochtend
De post weer op de mat
Een grote witte envelop
Die een lot bezat
Vader moest weg
Vechten voor zijn land
Kinderen met grote ogen
En een koffer in de hand
Dagen vol van twijfel
De haard ging niet meer aan
De schommels bleven leeg
En de klok bleef staan
Geen kinderen die spelen
Geen gehuil en geen gelach
Geen honden die blaffen
Bidden tot de dag
Een blik uit het raam
Een grote auto stopt
Voor de deur van eikenhout
En harde hand die klopt
Ogen worden neer geslagen
Vader is niet meer
Vader was een lieve man
Maar hij komt nooit weer
Als enig aandenken
Aan een grote strijd
Een verwoest leven
En een familie die lijd