Lieve opa
Jaren gaan voorbij
Iedereen word oud
Uw longen werden moe
En uw handen werden koud
Een heleboel herinneringen
Opgeslagen in mijn hoofd
Dingen die ik niet vergat
Toen de vlam was uitgedoofd
Moe van alle pillen
Oplopen in de nacht
Niemand die enige moeite
Of vreugde van u verwacht
Maar u bleef uzelf
Grapjes gingen voor
Uw gezellige liedjes
Die ik nu nooit meer hoor
Zoveel meegemaakt
Een oorlog achter de rug
Ik kende u al mijn hele leven
En toch ging het te vlug
Een kerstmis zonder opa
Geen opa die geniet
Alle kinderen, en kleinkinderen
Die hij achterlaat met verdriet
Mijn eerste verlies
Zwijgend aan uw graf
Mijn eerste tranen
Die ik aan uw bloemen gaf