Soms is vandaag
slechts een bekraste kopie
wens ik in een reis
van nergens naar nergens
de wereld uit te struikelen
is er geen taal, geen dank,
geen ziel
geen armen, vleugels
die mij hijsen
slechts een weerkaatsing
van wat moest verlichtten
een donkere trek vol schaduw