Soms zie ik door de dikke mist een vage schim
hij verdwijnt en verschijnt, hij is nu eenmaal slim
Ik probeer hem steeds te bereiken
maar mijn handen kunnen niet zover reiken
Een vage schim verbergt zich in de dichte mist
het illustreert die persoon zijn pijn en gemis
Ik wou dat ik die moeilijke tijd met hem had kunnen delen
we kunnen veel van elkanders verdriet leren
Kon ik die mist rondom je maar laten verdwijnen
je laten open bloeien en niet laten wegkwijnen
Ook al ben je soms wat vaag
je bent zeker de moeite waard
Soms moet je gewoon uit je schelp durven komen
je niet meer afschermen van je dromen
Maar hoe kan een schim zijn wonden helen?
tijd, het leven gewoon zijn rol laten spelen
Soms zie ik door de dikke mist een vage schim
hij verdwijnt en verschijnt, hij is nu eenmaal slim
Ik zal er alles aan doen om hem te helpen
zo kunnen onze wegen met elkaar versmelten
(opgedragen aan W.D.)