Ik open mijn ogen
sla de gordijnen opzij
en kijk naar buiten
stil luisterd
hopend dat er deze morgen
nog een paar vogels zullen fluiten
alweer hoor ik geen melodien
geen ritme in het geluid
van vogelengezang
de tijd strijkt voorbij
herfst en winter zeg elkaar gedag
het duurt nog lang
voordat ik op een lentemorgen
het gezang, de melodie weer horen mag