Dwaze vader
Ik vecht, ben elke dag op zoek
naar jou mijn lieve kind
soms sta ik uren op de hoek
wacht tot jouw blik mij vind
Ik mag niet met je praten
dat is in jouw belang
misschien ga jij me haten
daarvoor ben ik zo bang
Bang dat je zult vergeten
jij was toen nog zo klein
en dat ik papa heette
die ik niet meer mag zijn
Niet meer voor je zorgen
niet spelen in het gras
geen plannetjes voor morgen
geen praatje in de klas
Mijn kind ik blijf je schrijven
stop de brieven in een kist
ze moeten voor je blijven
omdat deze dwaze vader
jou zo onnoemelijk mist
Marijke Schipper
www.bureaudichtbij.nl