je ziet haar lopen en praten
maar ziet in haar hart niet de gaten
je ziet haar lachen met vrienden en vriendinnen
maar ziet de pijn niet in haar zinnen
je ziet haar twinkelende ogen en haar krullen
maar ziet de kwetsbaarheid niet die haar ogen werkelijk vervullen
je ziet haar knuffelen en gaan naar een feest
maar ziet niet de littekens achtergelaten door dat beest
je ziet haar soms dansen en zingen
maar ziet niet dat ze haar tranen nauwelijks kan bedwingen
je ziet haar alles tiptop regelen op haar werk
maar ziet niet dat ze zich eigenlijk houdt heel sterk
je ziet haar haar boodschapjes doen
maar ziet niet in dat ze niet eens meer kan tegen een onschuldige zoen
je ziet haar.....in het leven
in haar dagelijkse verplichtingen, waarvoor een ieder per dag een bepaalde tijd moet geven
maar de buitenkant is dikwijls anders dan de binnenkant
de voorkant legt nooit uit wat er zit aan de achterkant