Nagekomen tederheid.
nagekomen tederheid
november blues
de gans vliegt door de grienden
de lucht is grijs
het water rimpelt
waar is het paradijs.
stil zit ze op het bankje
en staart voor zich heen
de treurwilg aan haar zij
steekt haar gedachten naar de kroon
gevangen in zichzelf
met af en toe een mooie droom.
je moet het pad lopen
zoek de wegwijzer in je ziel
je bent nergens aan gebonden,
dan aan wat je denkt.
laat de zon je hart verwarmen
en aanvaard elk goed moment.
wees treurig als er droefheid is
ik zie je liever echt
verzamel moed per milligram
en weet dat er geen schuld is
je deed alles wat je kon.
~~