Als ik koningin van het schaakbord was
Mocht jij mij veroveren
Als ik dat leuke meisje was uit jou klas
Zou je me bests mee uit mogen vragen
Als ik je vriendin zou wezen
En je echt veel van me houd
Dan zou ik voor jou alles opgeven
Wil ik bij je zijn, alle dagen
Maar het trieste is
Dat ik dat allemaal niet ben
Ik ben geen koningin, geen klasgenoot
En al zeker niet jou vriendin
Ik ben dat ene meisje
Die jij nog nooit hebt ontmoet
Misschien gaat dat nog komen
En meisje die andere dingen doet
Geen schaakstuk, geen vriendin, geen klasgenoot
Iemand anders dan je had verwacht
Zij is het allemaal waard
Haar karakter, de manier waarop ze lacht
Dit meisje gaat jou hart veroveren
Je wilt haar niet meer laten gaan
Ze neemt je mee naar een mooie plek
Waar jullie hand in hand kijken naar de volle maan
Dit had je niet verwacht
Maar je glundert van geluk en lacht