(aan mijn vriendin die ernstig verbrande bij de nieuwjaarsbrand in Volendam, officeel op muziek gemaakt)
Dat jij nou juist in 'de Hemel' jouw nieuwjaar wou vieren
Heeft jou voor het leven getekend
Dat Veerman alleen maar dacht aan geld
Heeft jou voor het leven getekend
Dat er sterretjes werden uitgedeeld
Heeft jou voor het leven getekend
Dat de kerstversiering er nog hing
Heeft jou voor het leven getekend
Dat de nooduitgangen zoek waren
Heeft jou voor het leven getekend
Dat jij niet bij het raam zat
Heeft jou voor het leven getekend
Dat jij kon vluchten, heeft je voor de dood behoed,
maar wel voor het leven getekend
Maar dat ik niet op je uitnodiging ben in gegaan
En dat ik daar dus niet was
Om te laten zien hoeveel ik om je geef
En dat ik daar dus niet was
Om je te beschermen tegen het vuur
En dat ik daar dus niet was
Om jou en zoveel anderen te helpen
Dat ik daar niet was
Heeft ons voor de rest van ons leven getekend...