Het Ballonnetje
Veilig in je eigen stukje land
Niks kan je nog overkomen
De zon schijnt, het is vredig
Niemand kan bij je komen
Je geniet volop,
niet denkend aan wat komen gaat
je bent je totaal niet bewust
over wat er kan gebeuren als je dit verlaat
toch, langzaamaan .. die nieuwsgierigheid
het komt dichterbij en het blijft aan je knagen
wat is er voorbij deze veilige muren?
blijf je jezelf maar vragen
opeens merk je dat je bent bewogen
je staat voor de deur die jou scheidt
met die, voor jou nog, onbekende wereld
als je gaat ben je die veiligheid kwijt
natuurlijk ga je, het kost alleen tijd
ben ik er nu klaar voor of juist niet?
Wat zal er allemaal te zien zijn daarbuiten?
Wat ligt er in het verschiet?
Het ballontje maakt een sprongetje
Hoger dan die keren daarvoor
Waar ik bang voor was is gebeurd
Hij is voorbij de muur en gaat door
Uren had ik erna gekeken,
Hij leek zo tevreden op zijn plek
Toch heeft ie uiteindelijk besloten
Dat het tijd was voor zijn vertrek
Hij zweeft en zweeft,
De zon schijnt, hij straalt
Hij daalt en daalt
BENG!
Hij heeft de eerste stap niet gehaald