Waar het land blaast tussen de bomen
Waar dijken laag land ringt
Waar duin in het zand springt
Daar is mijn hart niet te ontkomen
Waar wolken zich laten schetsen
Waar tussen rietkragen wordt gebaard:
schepen al varende over vaart
Daar voel ik mij allen, met z’n
Waar rivieren land binnenvallen
en samen de zee einden en beginnen
Daar is hoop: liefde zal dood overwinnen
Daar voel ik Holland, met z’n allen