Oorlog in Irak
Een ingewikkelde wereld
Met een verscheidenheid aan mensen
Eenheid is onvindbaar
Vrede is er niet alom
Mensen kunnen nog niet praten
Op een volwassen, vruchtbare manier
Oorlog is het antwoord
Na een aanslag op onze welvaart
Oorlog voeren over hoofden van arme mensen
Oorlog voeren uit angst voor dood en verderf
Gezaaid namens vele arme mensen
Die anders geen gehoor vinden
In onze wereld van buitensporige welvaart
Waar mensen hier aan sterven
Waar mensen hier ziek van worden
Arme mensen sterven door niets te hebben
Arme mensen worden hiervan ziek
In wat voor ingewikkelde, gekke wereld leven wij
Met zo’n schrijnend groot verschil tussen arm en rijk
Wanneer komt het inzicht
Dat er pas vrede in de wereld komt
Als iedereen voldoende heeft
De aarde heeft immers meer dan genoeg voor iedereen!
Roodborst