De lucht achter de wolken
_________
Voor heel even,
mezelf straffen,
voor de zonden,
voor het streven,
naar een beter leven.
Voor heel even,
jouw ogen weer voor me zien,
jouw lieve lach,
jouw mooigevormde vingers, tien.
Voor heel even,
de wereld verlaten,
door een niet te benoemen gebaar,
de lucht achter de wolken,
heel, heel even maar.