De staat vol liefde en haat.
Ruikt naar angst en zinloos geweld.
Door het lot bezegeld.
Vanuit ministeries met zogenoemde waarheden.
Verliefd op huiveringwekkende rechtspraken.
Vol met arrogantie en dogma’s.
Die menselijke gevoelens verloochenen.
Vervuld van een vreemde liefde voor een leider.
Of zoekend naar een waarheid die niemand weet.
Het leven vol spyware, de moderne big brother,
zoals George Orwell het eens beschreef.
Fictie toen, maar waarheid nu.
Vrede en saamhorigheid,is wat iedereen uiteindelijk wil.
Ondermijnd,door stellingen,die te verwerpen zijn.
Met als maar door groeiende wortels, die verankeren in de grond.Op angst en wanhoop gebaseerd.
Die een lugubere perfectie probeert na te streven.
Met verschillende culturen die die ieders waarheid verkondigt.Met de massa, door middel van macht in het gareel.De mens door evolutie gevormd.
Opvoeding,religie,en cultuur.
Die we allen moeten respecteren.
Gezien dat geweld nooit iets op heeft gelost.
Een vredige wereld,lijkt een utopie.
Gezien de geschiedenis, en de gebeurtenissen in het nu.
Hoop doet leven, en vergeven.
En respecteer het individu.
In iedereen zit iets goeds,
Het leven van alle dag,zo relatief
Wetende dat je het niet weet,
Lijkt me een rijkdom op zich.
J.S. 2006