Een bespeelbaar instrument.
Steeds bruikbaar, elk moment.
De harmonie.
Als twee geliefden harmonisch spelen,
automatisch toonvast zijn,
zal een liedje nooit vervelen.
Behoeft het zelfs geen refrein.
Zoals akkoorden bij muziek,
zo ook moet in deze optiek
Het spelen met zachte woorden
Het ritmisch tegengaan
Wat de hardheid eigenlijk stoorde
En naar pianissimo overgaan.
Het dan geproduceerde wijsje
Van een jongen en een meisje
Een harmonie
Wordt gegarandeerd een klassieker
Een blijver van een lied
Ook al worden de muzikanten zieker
Het liedje wordt dat niet.