Als je moe bent van het vechten
als je alles hebt gezien
als je pijn hebt van te leven
als je je niets voelt, klein, miniem.
Zet dan je masker even af
laat mij je ogen zien
laat mij je wonden helen
of ben je beschaamd en schuw misschien.
Ik help je wel genezen
ik verzacht de onrust in je hart
ik zal je op m'n schouders dragen
ik maak grijs van al het zwart.
Maar ik wil niet de waarheid verbloemen
het echte leven moet geleefd
want in een waarheid zijn er geen helden
en geen prins die vrijheid geeft.