Een gast in eigen huis
_____________
Mijn keel word langzaam dichtgeknepen,
in het duister van de nacht,
met je ogen wordt kiezel tot diamant geslepen,
alsof geluk alsmaar op je wacht.
Je ogen priemen gaatjes in mijn vuil gelaat,
gaan dieper, verder dan ik zelf ooit ging,
verlaat mijn lijf als informatie die me schaad,
omdat ik dat ben, een dom ding.
Ik voel me niet thuis, niet in mijn lijf,
het voelt naar als ik hier langer blijf,
anne, ik kom snel, spreek je snel,
zodat ik je de rest van mijn schampere leven vertel.