Toonladder
_______
Speels klinken de lichte klanken,
over een ruimte van genot.
De zon vleit met haar zachte vlanken,
de zoete, parelende wijn maakt deel uit van het hemelse complot.
De goude, vlammende bol zakt, in het stille, zilte water,
het kolkende kille oppervlak trilt,
de warme, koele wind neemt me mee naar laten,
een leven in de stille ruimte van het donker zilt.
Er klinkt ver weg een doffe dons,
als teken van de nalaatigheid,
ik kijk niet op of om en, plons,
ik verlaat de werkelijkheid.
Voor al, altijd.