Op de zolder
in een hoek
lag een groot sprookjesboek
onder een dikke laag stof
schuilen de duizelinwekkende verhalen
van volhouden en moed!
ze vertellen allemaal
iets naar het hart van de mens
iemands diepste wens
zachte muziek ebt om je heen
je komt langs schreeuwende piraten
met één been
met een grote golf
val je diep in de zee
langs je zwemmen zeemeerminnen 1 of 2
met plof kwam je weer aan land
en liep over het zachte mulle
elven zand
Elfjes pakten je bij je handen
en lieten je weten
dat je niet moet veranderen
Je hart plotseling gestolen
door een prins op het witte paard
lift met hem mee, het is het waard
Aangekomen bij het kasteel
werd het de draak even teveel
en bood ons een drankje we zeiden nee dankje
in de hoogste toren
was jaren terug een prinses geboren
haar ouders waren kapot & deden perongelijk de deur op slot!
prins en prinses gingen ervandoor
boven hun zongen een engelen koor
ze glimlachten beiden van oor tot oor
Ik zat achter gelaten
en vreselijk alleen
maar toen huppelde een pratend konijn langs me heen!
dat konijn moperde iets van ‘heel fijn’
en hupte over het terein
ging naar een grote toverboom
daar zaten allemaal pratende dieren
een gigantisch feestje te vieren
maar ik moest er weer vandoor, anders kom ik nooit het sprookjesboek door!
Met een klap valt het boek dicht
leg het zwijgend weg
't is genoeg voor vandaag
(morgen gaan we verder!
nippy bedankt dat je me op het idee dacht voor een sprookjes boek!)