Ik begrijp niet hoe je je voelt
maar ik voel wat je bedoelt
en ik zie je zwijgende blik.
een verlammende schrik overvalt me
ik trek wit weg
grijp naar de muur,
houvast
ik duizel
ik lach
lachen,
onverschillig
niets laten merken,
hij mag het niet merken
hij merkt het niet
ik kijk om me heen,
wanhopig
blijven lachen,
waar zijn de anderen?
de tijd tikt verder
elke seconde een uur
en nog zoveel seconden
voor iemand mij komt redden
lachen,
maar ik wil huilen
huilen
wil ik ,
kan niet,
mag niet,
nog niet,
niet huilen,
weg!
ga weg!
mijn hoofd draait,
tolt als gek
lachen
hij kijkt
lacht terug
verward
praat
praat terug
lachen,
blijven lachen,
kijk om me heen
elke seconde nu...
waar blijven ze toch?
lachen!
verward zie ik schimmen...
vaag...
ze komen...
wazig...
voor mijn ogen...
blijven lachen...
tot ze...
er zijn...