Verleden
Wie zoekt en kijkt naar zijn verleden
Vergeet te leven in het heden
Als geleden lijden al is voltooid
Raakt een mens toch verstrooid?
In het heden liggen onze mogelijkheden
Ons te bevrijden van gevolgen van verleden
Zodat wat nog komen zal
Niet langer is: een tranendal
Maar hoe kan nu een verstrooid figuur
Geordend werken aan het avontuur
Van leven in het hier en nu?
Is dit nu wat men noemt: een parvenu?
Ps. Dit is iemand die tot een hogere klasse opgeklommen is, maar zich daar niet naar weet te gedragen…;-))