Van alle aardse dingen,
is t de liefde die k wil bezingen.
Maar ach, reeds vele onozele accoorden
en nog meer dwaze woorden
werden aan u opgebracht
en zo vaak werd echte poëzie verkracht.
Menig maal is een arm wicht
voor de woorden van zo'n idioot gezwicht.
Maar wat er met me is?
het jarenlange gemis
dat ik u, de liefde niet ken
en al zo lang alleen ben.
Maar liefde ik vraag u,
omhels me nu.
Overlaad me met passie en vuur,
iedre dag, ieder uur.
Maak dat mijn gemis
er niet meer is