Chatvriend
Ik zou je zo graag willen helpen,
maar het enige wat ik voor je kan
doen is je met aandacht overstelpen.
Mijn virtuele schouder bied ik je
iedere dag aan, maar er is meer in
je leven nodig om verder te gaan.
Wat je nu precies beleeft weet ik
goed genoeg hoe het voelt, alles
wat je tegen me zegt heb maar een
half woord nodig ik weet wat je
bedoelt.
Ondanks alles wat ik de laatste
jaren heb meegemaakt, heb je me
met je verhaal echt geraakt.
Mijn luisterend oor zal er altijd
voor je zijn, want ondanks de pijn
is deze waardevolle vriendschap
zeer fijn.
En van jou kant uit geef je met
je aandacht iedere keer mij weer
kracht om door te gaan, zo blijven
we beiden voorlopig vechten voor
een wat zinvoller bestaan.