vogeltje
voorzichtig loopt het
door het hoge riet
vrouwtje,bruine schutkleur
hopend dat niemand haar ziet
nerveus en voorzichtig
pikt ze wat in het rond
telkens als een auto passeert
duikt ze in een
bang voor deze
grote wereld
hopeloos alleen
- men noemt het de natuur-