Ik luister naar de lekkende kraan,
Met telkens dezelfde tussenpoze laat hij een druppel gaan.
Na een vrije val landend in een kopje wat ik heb laten staan,
Zal ik me omdraaien of toch maar opstaan?
Onbewust gevangen door dit nachtelijk tafereel,
Zou het kopje al vol zijn? weet ik veel!!