Hij zit voor een tafel,
daarop een grote klok.
Iedere seconde doet
een wijzer tok.
Opdat de tijd,
die steeds verder glijdt,
niet zomaar vertikken kan.
heeft hij ze zo laten construeren.
Niet om ze te laten stoppen dan,
maar hij vertikt het, het tikken te accepteren.
Hij volgt de draaing,
die de wijzer maakt.
Elk facet van z'n leven,
dat hij heeft meegemaakt.
Omdat nu nog,
de herinneringen toch,
visueel zichtbaar zijn en genietbaar.
Hij rookt een sigaret en blaast de rook,
over de wekker heen, om te zeggen maar.
Wat er nu nadien gaat komen blijft een spook.