IK VOER JE MEE
Ik voer je mee
naar kale woestenijen.
Een blauwe lucht
verhardt graniet,
perst leven samen
tot de laatste traan verdriet,
gelaten in de wereld
van de dood.
Ik voer je mee
naar holen,
krochten zonder licht,
waar restanten
van wat eens
de trots der aarde was,
nu ziekelijk mismaakt,
zich kruipend,
stinkend genereren,
zoekend naar elkaar.
Ik voer je mee.
Mijn reis naar,
het inferno van de ziel,
de schaamtevrije hitte
zonder passie,
het verbranden van de
leugens in de liefde,
de zuurstofloze ijlheid
van de hoop.
Ik voer je mee,
geloof…
WIL MELKER
18/08/2000