de nacht is mijn vriend
dan is het eindelijk stil
en rustig om me heen.
dan lijkt het wel of er overal vrede is
en niemand ook maar iets slechts denkt.
de nacht is mijn vriend
want in zijn duisternis kan ik verdwalen,
me ongezien in zelfmedelijden wikkelen
of zelf doen alsof er helemaal niets aan de hand is
de nacht is mijn vriend
omdat eenzaamheid dan op zijn puurst is
en niemand meer de moeite neemt te doen alsof.
Bijna altijd omarm ik de nacht die inderdaad puur en zuiver is. Maar eenzaam? Nooit. Want pas in de nacht zie en hoor je het meest. Veel meer dan in de dag.
Liefs en fijne dag verder, sunset