Zoveel dingen die ik niet snap van het leven,
Een voorbeeld daarvan is de dood,
Wat het doet is heel veel verdriet geven,
Maar de organen van de dode helpen mensen in nood.
Waarom worden er producten gemaakt die je van het leven kunnen beroven?
Het enige wat die zooi doet is je voor een klein tijdje verdoven.
Daarna komen al je problemen stukken erger terug,
Of je bent al dood, dus stop ermee, vlug!
Waarom bestaat er liefde?
Het geeft zoveel geluk maar het kan ook zo mis gaan,
Heel veel verdriet hebben om die ene geliefde,
Denken aan hem of haar veroorzaakt weer een traan..
Waarom bestaan er ziektes zoals kanker?
Het geeft mens en dier zoveel pijn,
Ze voelen zich een afdanker,
En maar wachten op iets wat er niet is, het medicijn.
Waarom kan een mens zoveel woede voelen?
Maar tegelijker tijd zo gelukkig zijn?
Samen met zijn/haar geliefde kroelen,
Maar toch het verdriet voelen, die pijn.
Al die oorlogen, ik kan er niet bij met mijn gedachten,
Waarom moeten mensen elkaar zo nodig verkrachten?
Waarom moeten mensen elkaar zo nodig pijn doen?
Maak wat moois van je leven en geef elkaar een zoen.