Hij voelt haar niet
kijken. Hij ligt daar ergens nog
veel verder dan zij
weet van heeft, hij is
zijn eigen benen voorbij.
Een lichaam op de grond.
Er waren anderen, die zijn
gegaan. Voelden misschien
iets waarschijnlijk niet
hoe hij geen afscheid nam –
een klap kreeg, barstte,
eeuwig zweeg.