DE ZON
de zon
brengt mij
het leven na
brengt brood
en lucht
verlicht het pad
te gaan
alleen, met twee
in groen gezond
naar waters end
waar licht
zijn elementen
breit en vlijt
op aardes grond
de zon
maakt mij kapot
dat cellenvretend monster
kankert ongestoord
straalt pijn
gaat door mijn huid
mijn aderen
naar bloed
kraakt wanden
schampt mijn hart
vernielt verbanden
en bestanden
in mijn hersenen
verrot mij
onder zoden
of
verbrandt mij
door het gas
WIL MELKER
19/08/2000